Aktiviteter

Aktiviteter i nærområdet:

Strømhaug Camping ligger ved utløpet av Straumvatnet intill en elv med muligheter for fiske etter ørret, røye og laks.

Sørfoldfjorden byr på gode muligheter for fiske etter sei, torsk, uer, sild og laks.

På forespørsel kan det arrangeres fellesturer med veteranbåten Blomøy for fiske eller for avkobling. 3 km fra Strømhaug Camping er det oppvarmet forballbane og lysløype. Det er gode turmuligheter i skog og fjell uansett hvilken utfordring en ønsker.

For de sprekeste anbefales tur til Rago nasjonalpark eller Blåmannsisen som er Norges fjerde største isbre. Be resepsjonen om råd. Det er også muligheter for besøk på kraftverk og på produksjonsanlegg for laksesmolt (Sisomar AS) som er basert på spillvarme fra Elkem Salten Verk AS.

Øvrige Aktivitetstilbud

Strømhaug Camping er et utmerket utgangspunkt for utforsking av Salten området. Vi kan her foreslå følgende dagsturer med bil

  • Sulitjelma - tidligere gruvesamfunn med gruvemuseum og besøksgruve
  • Marmor- og dolomittbruddene i Fauske og Sørfold
  • Røsvik gamle handelssted
  • Saltdal-Misvær-Saltstraumen

Først til Saltdal med krigskirkegård, og øvrige krigsminnesmerker. Deretter over fjellet til jordbruksbygda Misvær(evt. med en avstikker til Beiarn) og videre til verdens sterkeste malstrøm ; Saltstraumen.

  • Kjerringøy-Bodø

Det er 110 km til Kjerringøy gamle handelssted som også er kjent for inspilling av flere Hamsun filmer. I Bodø kan man besøke Norsk Luftfartssenter eller andre av Bodøs attraksjoner.

  • Hamarøy-Steigen

Kjører man E6 gjennom Sørfold og Hamarøy kan man beskue storslagen natur. Etter ca 90 km kan man ta av til Steigen kommune med flott natur og en rekke kulturelle minnesmerker.

Gallery Aktiviteter